Livar varkensvlees heeft een unieke smaak, met deze hamer ga je dat helemaal beleven!
Bbq opstoken tot 115 graden voor indirect garen.
Porkhammer opbinden zodat het vlees tijdens het garen niet van het bot afvalt. . We smeren de porkhammer in met mosterd en vervolgens strooi je je favoriete BBQ rub rondom op de Porkhammer.
Wanneer de BBQ gereed is, voeg wat appel-rookhout aan de kolen toe. Leg de porkhammer op het rooster en prik de probes van de kerntemperatuurmeter in de Porkhammer.
Na 2,5 uur (bij 70°C kerntemperatuur) gaan we de Porkhammer lakken met bbq saus en inpakken in aluminiumfolie en voegen er 2 eetlepels appelsap en klontje boter eraan toe. Pak hem goed dicht in en leg hem terug op het rooster.
Na 4 uur of een kern temperatuur van 80 graden pakken we de porkhammer uit, voorzichtig met het hete vocht. Smeer goed in met jouw favoriete BBQsaus en zet hem terug op het rooster.
Pak na een half uur de aluminiumbak met de porkhammers van het rooster. Na een half uur is hij gereed.
Als het in de oven moet bbq door oven vervangen
Ultieme bbq uitdaging